Дора Янкова посети село Смилян в чест на празника на община Смолян

Дора Янкова посети село Смилян в чест на празника на община Смолян

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова посети село Смилян, за да поздрави жителите с празника по случай 99-та годишнина от освобождението на Родопите. Тя се срещна с представители на местния бизнес и заедно с кандидатите за общинските съветници Илия Годев, Зефир Юруков и кандидатът за кмет селото от БСП Събка Миткова дискутираха развитието на Смилян и община като цяло. Янкова увери, че в следващия мандат основен приоритет ще бъде стопанското развитие на общината, като на базата на сътрудничество с различни организации и съюзи ще се реализира програма за икономически подем и развитие. Янкова увери, че в следващия програмен период на ЕС ще се направи всичко възможно селата от общината да се включат в програма за развитие на селските райони. Подкрепата за туризма в горното поречие на река Арда ще продължи с разкриването на нови туристически атракции и екопътеки. „Бъде сигурни за отварянето на пътя Горна Арда- Паранести“, увери Янкова и добави, че няма кой да спре реализацията на проекта. „В момента има различни тълкования за пътния участък от момчета с комплекси, но ние не се притесняваме от тях“, добави тя.

Представителите на бизнеса в Смилян подкрепиха Янкова и амбициозната й програма и представиха, своите идеи за развитие, които напълно съответстват с визията за развитие на общината.

След срещата с бизнеса, Янкова посети ромската махала на селото, инспектирайки състоянието на улиците „Ком“ и „Кокиче“ с кандидатът за кмет Събка Миткова и съветнциите Илия Годев и Зефир Юруков. Тя остана впечатлена от чистотата, хигиената и уредбата на квартала. Янкова увери живущите, че в новия си мандат ще се разработи проект за асфалтиране на улиците и довършване на канализацията. Коментирани бяха и социалните програми, като възможност за интеграция и работа, тъй като основния проблем пред ромите в село Смилян е безработицата.

Представители на квартала изразиха радост от посещението на Янкова и посочиха, че за тях е чест кмет да се разходи и да ги ръкува. Янкова поздрави много майки с малки деца и ги призова да ги образоват. Тя лансира и идеята си за създаване на обществен фонд, който да финансира обучението на роми, следващи средно и висше образование.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе