Дора Янкова: Очаквам широка коалиция за управлението на община Смолян

Дора Янкова: Очаквам широка коалиция за управлението на община Смолян

Политическият вот за Смолян приключи, за това очаквам мажоритарно гласуване да определи следващия кмет на община Смолян. Това обяви Дора Янкова в разговор с кандидатът на ГЕРБ за кмет Николай Мелемов, излъчен от центъра на Смолян в новините на БТВ. Кандидатът за кмет на БСП заяви, че след първия тур е определен съставът на общинския съвет, в който няма мнозинство на нито една политическа сила. „В условия на криза този състав на местния парламент ще защитава интересите на обществото и ще решава неговите проблеми. "В условията на криза трябва повече съгласие“, заяви Янкова. На въпрос как очаква да премине седмицата преди вота, Янкова изрази надежда в дните до втори тур на местните избори да няма отрицание и омраза, а на избирателя да се предложат идеи и програми, за да оцени знаенето и моженето. На въпрос на водещия за просрочия на общината, кандидатът за кмет на левицата изрази съжаление, че парламента не е създал условия общините да имат по-добри отношения с държавния бюджет. „Покрай кризата намалиха средствата за общините, от където се генерират просрочия. Няма община, която да няма просрочие, дори Столична община не прави изключение. Община Смолян е на 15 –то място по задлъжнялост от общо 28 областни общини“, коментира още тя.

По отношение на вота в неделя, Дора Янкова обясни, че политическият вот е минал, предстои мажоритарния. „Смолянчани ме познават и очаквам да гласуват мажоритарно за това, какво кметът може да прави, каква програма и проекти има, отбеляза тя. Янкова прогнозира общината да управлява широка коалиция.

В национален ефир кандидатът за кмет на ГЕРБ Николай Мелемов отказа да поднесе извиненията си към Дора Янкова за негативната и компроматна кампания и скандален филм, заснет от кандидат -съветник на ГЕРБ.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе