Дора Янкова: Конфронтацията, очернянето и противопоставянето няма да изведат страната от кризата

Дора Янкова: Конфронтацията, очернянето и противопоставянето няма да изведат страната от кризата

Конфронтацията, очернянето и противопоставянето на гражданите не води до нищо добро и ако това статукво не се промени няма да намерим верния път за излизане от кризата. Това обяви на среща с жителите на село Виево кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова. Тя, 15 от кандидатите за общински съветници на БСП и кандидатът за кмет на Виево от Левицата -Венко Палчев проведоха среща с местните жители. Залата на бившия ресторант в селото се оказа тясна за стотиците хора, дошли да изкажат подкрепа и да чуят приоритетите за нов управленски мандат. Янкова направи отчет за направеното в общината и селото в изминалите два мандата и маркира някои от акцентите си за нов мандат – по-широко участие на обществото в управлението, партньорство с различните съюзи и камари за нова икономическа политика, благоустрояване и нови социални програми. „В следващите четири години ние имаме амбициозната цел да разкрием 1000 нови работни места, което ще стане в партньорство с бизнеса, европейските и социални програми, за да може в общината да няма хора без хляб“, подчерта Янкова. Тя съобщи, че след изборите ще започне работа шивашкото предприятие „Елица“ в Момчиловци, което първоначално ще назначи 73 души. „Умишлено заради изборите все още цехът не работи, защото чуваме опонентите, че правим това предизборно“, обясни кандидатът за кмет. Тя разясни и идеята си след нова година да има местни кооперации за купуване на кравето мляко, което ще спре да се изкупува от мандрите. Ще продължи и подкрепата за добив на дървесина от общинските гори, а фермерите ще разчитат на общинските мери и пасища. „Всичко това е в подкрепа на хората от селата, за които кравата и нивата с картофи е единствена алтернатива“, изтъкна тя. Пред жителите на селото тя заяви още, че опонентите й нямат програма, нямат визия за управление и решаване на проблемите, а използват методи, характерни за „площадната демокрация“ в началото на прехода. „Ние знаем и можем, никога не сме чакали наготово, а сме полагали огромен труд и енергия за постигнатото. Няма да спрем нещата да се случват и ще направим всичко възможно, въпреки кризата общината да се развива, а не да се блокира. Във Виево живеят сплотени хора, знаещи какво искат да постигнат“, добави Янкова.

Кандидатът за кмет на селото Венко Палчев, отчете пред съжителите си направеното в кметството в последния мандат. Сред успехите са изградените телекомуникационни мрежи, осигуреният безплатен превоз на учениците, ремонт на читалището и останалите обществени сгради, ремонт на уличните лампи, ремонт на множество улици, включително изграждането на нови, направа на подпорни стени. По програмите за временна заетост на работа през годните са били 60 души. В програмата си за нов мандат Палчев залага на дострояване на останалите черни улици в селото, направата на нов път до махала „Гращата“ и др. благоустройствени дейности. Ще се осигури още един водоизточник за селото, ще започне подмяна на водопроводите. Ще се търсят нови социални програми, насочени към безработните жени в пенсионна възраст. „Виево се промени и направи решителна крачка в европеизирането. Има визия за промяната, която нямаше да се случи без подкрепата на Дора Янкова и общината, които държат за Виево и ни подкрепят“, подчерта Палчев. Той добави, че Виево има уникалния шанс да продължи да се развива, въпреки популистките подмятания на „разните кандидати“. „Вие също може да подкрепите развитието гласувайки с номер 8 от интегралната бюлетина на 23 октомври“, призова кандидатът за нов мандат.

Срещата, която продължи повече от 2 часа приключи с концерт на Николина Чакардъкова и Боби Шапков. Дора Янкова и кандидатите за общински съветници се хванаха на дълго хоро заедно с виевци.

На тръгване Янкова бе отрупана с букети, целувки и пожелания за пълна победа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе