Дора Янкова и част от кандидатите за общински съветници проведоха срещи с жителите на Хасовица, Писаница, Кокорово и Орешец

Дора Янкова и част от кандидатите за общински съветници проведоха срещи с жителите на Хасовица, Писаница, Кокорово и Орешец

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова и кандидатите за общински съветници от листата на БСП инж. Атанас Устабашиев, Михаил Генчев, Петър Харадинов, Стефан Сабрутев,д-р Нина Шехова, Евгений Атанасов, Арсен Маслев и Захари Батинов проведоха срещи в селата Писаница, Хасовица, Кокорово и Орешица. Кандидатите представиха отчет за свършеното през мандата както в общината, така и в конкретните села. Навсякъде те бяха посрещнати радушно, с благодарност за изпълнените приоритети и с пожелания за нов успешен мандат.

В село Писаница Янкова се ангажира със средства на общината да бъде изграден 300м. нов, довеждащ водопровод от PVC тръби, които вече са доставени в селото. Така ще се подмени част от старата мрежа, строена през 1932г. Ще бъде изпратено писмо и до ВиК- Смолян с молба да се направи профилактика на водоемите и евентуален ремонт на вътрешните водопроводи, както и за редовно отчитане на водомерите. Общината търси и партньор за разработване на бившата почивна станция Есперанто, която е станала част от залога за кредит за автобусите на „Рожен Експрес“, взет от общината преди управлението на Янкова.

В село Хасовица Янкова представи постигнатите резултати в изминалия мандат, привлечените инвестиции и приоритетите за бъдещ мандат. Местните хора поискаха от кмета в селото да се разкрие кафене, тъй като туристическият интерес е много голям. Почти всички къщи са изкупени, а летните месеци населението се увеличава десетократно. Жителите на селото изразиха гордост от успехите на Дора Янкова и признанието тя да бъде председател на Сдружението на общините в България.

В селата Кокорово и Орешец кандидат-кмета на левицата и кандидатите за съветници направиха отчет за направните инвестиции в двете селища. Те достигат 541 898лв. Средствата са основно за ремонт и поддръжка на пътя от Влахово до Орешец, аварийно –възстановителни дейности, ремонт на общински сгради и др. В същото време постъпленията от данъци и такси от двете селища възлизат на 1639лв. за четирите години или по 410лв. на години и посочи, че именно благодарение на солидарността в общината града и селищата се развиват. „Ако ние разчитахме на данъците от селата нямаше да можем да плащаме и кметската заплата“, посочи Янкова и добави, че политиката на общината ще бъде за еднаква подкрепа и хармонично развитие на селата и града. Разкрити са и 22 работни места по програми. Кандидат кметът каза още, че районът на четирите села има потенциал за развитие на селски туризъм.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе