Янкова уважи юбилея на двама дългогодишни училищни деятели в село Търън

Янкова уважи юбилея на двама дългогодишни училищни деятели в село Търън

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова, водачът на листата с общински съветници на БСП инж. Атанас Устабашиев, Ангел Добриков и кандидатът на Левицата за кмет на село Търън Явор Говедаров уважиха 60-годишния юбилей на дългогодишните училищни деятели Емил и Светла Грошеви в село Търън. Двамата юбиляри събраха на тържество в селото своите колеги от Основно училище „Стою Шишков“ и приятели по случай юбилея и пенсионирането им. Празникът съвпадна и с Международния ден на учителя. Колектива благодари на Янкова за подкрепата, която указва на учебното заведение. „Общината е от малкото в страната с образователна политика“, категорични бяха педагозите.

Янкова заяви пред учителите, че в следващия мандат подкрепата за силно и качествено образование ще продължи. Освен санирането и модернизирането на останалите бази, приоритет ще бъде и квалификацията и преквалификацията на учителите по различни програми. „Ще продължим да подкрепяме финансово учебните заведения в селата, дори в тях да има 50 или 30 ученика, защото едно село има дух, когато има училище“, посочи Янкова, като думите й бяха приети с бурни аплодисменти. Кандидатът за кмет каза още, че ярък пример за политиката в образованието е възстановеното училище в село Арда, където въпреки кризата е изградена нова и модерна база. „Труда на учителите трябва да бъде уважаван и отчитан, защото вие сте съвременните будители, вие сте хората, които възпитавате и образовате поколенията в Родопите“, каза още Янкова. „Имаме възможност и енергия да работим за града и селата в общината“, заключи тя.

Кандидатът за кмет пожела на двамата юбиляри, изучили три поколения в селото крепко здраве и много радост от постигнатите резултати.

По случай Международния ден на учителя от името на Дора Янкова и кандидатите за общински съветници на БСП бе изпратен поздравителен адрес до всички учебни заведения в общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вирни се горе