Дора Янкова бе официален гост за откриването на нова детска площадка в Смолян

Дора Янкова бе официален гост за откриването на нова детска площадка в Смолян

Кандидатът за кмет на община Смолян Дора Янкова уважи тържеството за официалното откриване на нова детска площадка в района на блоковете „Орфей“ на улица „Петър Берон“. Площадката откри официално в.и.д. кмет на община Смолян инж. Румяна Янчевска, която преряза лентата заедно с най-възрастният гост на тържеството 98-годишния Тома Чолаков. Инж. Янчевска плисна и менче с вода, за да й върви на площадката. „Нека всички, които я ползват да са живи и здрави и да се множат“, пожела инж. Янчевска. В словото си тя обясни, че в последните два месеца това е 12 –та площадка, която общината изгражда, като до края на годината ще се построят още пет. Изпълняващия длъжността кмет на Смолян поясни, че в последните години общината е направила 21 площадки. „В началото на годината много млади родители поставиха проблема с недостатъчния брой на площадките в града и общината. Това е нашият отговор и подкрепа към децата на града“, изтъкна още инж. Янчевска. Тя даде уверение, че и в следващите години в общината ще се вдигат подобни съоръжения.

От името на квартала благодарности към общината отправиха сем. Пачелиеви, които благодариха най-вече на Дора Янкова за изпълнения ангажимент и хубавата площадка. „Хората в целия град виждат и оценят това, което правите за тях“. Младото семейство подари на Янкова кошница с цветя и питка с каче мед. Mного деца от квартала също подариха букети на кандидата за кмет.

Децата от блоковете „Орфей“ ще играят на воля с нова катерушка, три люлки и фитнес уред за възрастни. Всичко около уредите е облицовано с гумени плочки, щадящи децата от нараняване.

С клоуни от школата на Емилия Ованесян и лакомства, децата от квартала преживяха истински празник.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе