Административния съд образува първото дело за обжалване на изборните резултати в Смолян

Административния съд образува първото дело за обжалване на изборните резултати в Смолян

В Административен съд – Смолян е образувано адм. д. № 448/2019 г. по Изборния кодекс с правно основание чл.459 и сл. от Изборния кодекс.

Жалбата е подадена от Андреан Петров – кандидат за общински съвет от Политическа партия „ГЕРБ“ и касае Решение № 132-2131МИ/28.10.2019 г. на ОИК – Смолян, за избиране на общински съветници, в частта по т.V относно определените преференции за всеки един от кандидатите за общински съветници от листата, и по-конкретно отразените преференции в протокола от Избирателна секция № 213100011 в гр. Смолян, в която е гласувал той и неговото семейство. В жалбата се твърди, че в протокола от СИК от тази секция не е отразен нито един преференциален глас за него, като счита, че това не отговаря на действителното фактическо положение.

Предстои делото да бъде разпределено на съдия-докладчик и насрочено. Припомняме, че съгласно нормата на чл.459, ал.5 от Избирателния кодекс, съдът насрочва делото в 7-дневен срок от получаване на жалбата, като разглеждането й не спира изпълнението на решението, освен ако съдът не постанови друго, съобщи Веселка Георгиева,съдебен секретар и връзки с обществеността.

Вирни се горе