Мелемов: Турнирът по плажен волейбол ще е атракция и прекрасна реклама за Смолян, без разходи от общината

Мелемов: Турнирът по плажен волейбол ще е атракция и прекрасна реклама за Смолян, без разходи от общината

Истински плаж с повече от 200 тона пясък ще бъде изграден в центъра на град Смолян за предстоящия турнир по плажен волейбол Smolyan Beach Open 2012, организиран от Община Смолян със съдействието на секция „Плажен волейбол“ към Българската федерация по волейбол. „Дюлгер“ ООД се нагърби с нелеката задача да достави специално приготвена смес от фин пясък, изваден от дъното на река Арда, и най-ситната пресявка, предлагана от дружеството, в резултат на което да осигури отлични условия за провеждане на първия кръг от Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени. В основната схема на турнира 16 мъжки и 8 дамски двойки ще се борят на амфитеатралния площад „България“, за да разпределят помежду си награден фонд от 6000 лева, осигурен от водещи фирми в областта – „Михалково“ АД, „Арексим“ ЕООД, „Родопея Белев“ ЕООД, „Амер Спорт България“ ЕООД и „Векогруп“ ООД. Очаква се участие в турнира да вземат най-добрите български двойки при мъжете и жените. Smolyan Beach Open 2012 ще има и международен привкус, като в надпреварата ще се пуснат и две гръцки двойки от Община Александропулис.

За едната чуждестранна двойка, както и за една местна двойка от ВК „Родопа“, организаторите са предвидили специални покани за директно участие в основната схема, съобщиха от пресцентъра на община Смолян. Съгласно утвърдената програма, турнирът ще започне с квалификации в следобедните часове на 21 юни и ще продължи с мачовете от основната схема от 22 до 24 юни, за които е предвиден начален час в 8.30 ч. всеки ден. Организаторите са осигурили и непрекъснато онлайн излъчване на турнира на сайта на Sportmedia.tv, а за основен медиен партньор е поканен специализираният информационен сайт за волейбол Bgvolleyball.com. На Амфитеатъра ще се направят трибуни и ще се вдигнат шатри. Ще се постави и голям екран, като идеята е след срещите на него смолянчани да гледат мачовете от Европейското по футбол, коментира кметът на Смолян Николай Мелемов. Според него турнирът по плажен волейбол ще е атракция и прекрасна реклама за града ни, а и централните хотели ще се напълнят, с което ще се подпомогне икономиката ни. Разходи за провеждането му общината няма да прави, защото са осигурени спонсори. Има идея след турнира по волейбол пясъка да се използва евентуално и за плажен футбол. След това той ще бъде превозен до детските градини, да се напълнят пясъчниците. Община Смолян кани всички жители и гости на града, желаещи да се насладят на непрекъснато увеличаващия своята популярност спорт, да присъстват на „Smolyan Beach Open 2012“ и да подкрепят своите любимци.

Серията национални турнира по плажен волейбол за тази годи ще започне в Смолян. Домакини на веригата състезания ще бъдат още София, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Поморие, Варна и др.

Вирни се горе