МЕДИЦИНСКИЯ ЕЛИТ НА ЕВРОПА СЕ СЪБИРА НА ДЕВЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

МЕДИЦИНСКИЯ ЕЛИТ НА ЕВРОПА СЕ СЪБИРА НА ДЕВЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНГРЕС В БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Между 6 и 9 септември т.г., за девети пореден път Югоизточно-европейският медицински форум (ЮЕМФ) ще събере лекарския елит на Европа на международен конгрес в Босна, Херцеговина и Република Сръбска.

В годините форумите на ЮЕМФ се утвърдиха, като значими международни събития, на които се представя високата експертиза на медицинската гилдия, обсъждат се теми свързани със социално-значимите заболявания характерни за югоизточния регион на Европа, актуални въпроси в областта на здравеопазването, етика и морални принципи в лекарската професия.

Тази година форума се фокусира в приоритетни за Европа теми като репродуктивното здраве, сърдечно-съдовите заболявания, онкология, диабет, детска хирургия, неврология и психиатрия, и други масови незаразни болести и спешни състояния. Предстоящият конгрес е сред най-големите форуми за здраве в Европа и платформа, която събира на едно място европейския лекарски елит. Сред гости ще бъдат представители на над 20 медицински асоциации от Европа – Д-р Йошитаке Йококура – президент на Световна медицинска асоциация, Д-р Бернард Майе – вице президент на Постоянния Комитет на Европейските лекари, представители на Министерство на здравеопазването, лекарски камери и съюзи, директори и мениджъри на здравни заведения, представители на академичната и научна общност и др. Българското участие във форума ще бъде силно застъпено – над 150 видни лекари и специалисти, доайени на кардио и детската хирургия, ръководството на Българския Лекарски Съюз, представители на лечебни заведения и други.

Вирни се горе