МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов “ в Златоград получи голямо дарение

МБАЛ „Проф. д-р Асен Шопов “ в Златоград получи голямо  дарение

МБАЛ “Проф. д-р Асен Шопов” ЕООД, гр. Златоград получи голямо дарение от доц. д-р Андрей Кехайов и Недялко Чандъров- председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗАД “Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД. Болницата, която обслужва общините Неделино и Златоград получи за нуждите на лекарите и обслужващия медицински персонал над 2000 защитни облекла (сертифицирани с висок клас на защита), медицински ръкавици, дезинфектанти, медицински престилки, катетри, спринцовки и игли за спринцовки.

Кметът на община Златоград Мирослав Янчев изказа благодарност към двамата дарители, като посочи, че дарението идва навреме, на фона на липсата на лични предпазни средства навсякъде. “Това е изключително навременна помощ в предвид ситуацията, в която се намира целия свят и необходимостта от всички тези предпазни средства за хората, които спасяват човешки животи”, каза Янчев. Кметът на родопската община допълни, че общината е получила и още едно дарение от специализирани костюми за хората от чистотата и персонала към общинската администрация.

От своя страна заместник кметът на община Неделино Здравко Димитров в телефонен разговор изрази голяма благодарност от името на жителите на общината на почетният гражданин доц. д-р Андрей Кехайов и техния съгражданин Недялко Чандъров за жеста, който направиха в тази толкова трудна ситуация, в която се намираме всички. “Всяка помощ е безценна!Благодарим Ви!”, заяви зам.кметът на община Неделино Здравко Димитров.

Вирни се горе