МАЯ СИМЕОНОВА: УВЕРЕНА СЪМ, ЧЕ ОБУЧЕНИЕТО МИ ВЪВ ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ФАКУЛТЕТ ЩЕ МИ ГАРАНТИРА УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ

МАЯ СИМЕОНОВА: УВЕРЕНА СЪМ, ЧЕ ОБУЧЕНИЕТО МИ ВЪВ ФИЗИКО-ТЕХНОЛОГИЧНИЯ ФАКУЛТЕТ ЩЕ МИ ГАРАНТИРА УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЯ

Мая Симеонова е студентка в Смолян в специалност „Компютърни и комуникационни системи” във Физико-технологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. „Преди четири години избрах да продължа образованието си в Техническия колеж – Смолян, водена от желанието да повиша професионалната си квалификация. Изборът ми бе повлиян от възможността да се обучавам без да пътувам, тук, в родния ми Смолян, тъй като съм с малко дете.“, споделя Мая. „По време на обучението ми Колежът се преобразува във Физико-технологичен факултет. Аз и моите колеги имаме шанса да придобием образователна степен „Бакалавър“ и да станем инженери по комуникационни и компютърни системи. Днес на прага на дипломирането си потвърждавам че изборът ми е бил разумен и правилен.“, добави четвъртокурсничката.

Преди четири години Мая избира да се обучава в специалността „Компютърни и комуникационни системи“, за да получи знания, с които да успее да се реализира професионално. Обучението във Факултета и участието й във вътрешноуниверситетски проекти й дава увереността на човек, който може да се справи успешно с поставени задачи и разрешаването на проблеми в областта на комуникационните системи. Благодарна е на преподавателите си за професионализма и всеотдайността, с които се стремят да предадат на нея и колегите й своите знания. Тя разработва дипломен проект, в който на практика прилага знанията, придобила през годините. „Мая подхожда с ентусиазъм и отговорност към поставените й задачи“, казва доц. д-р Слави Любомиров, ръководител катедра „Електроенергетика и комуникации“ и дипломен ръководител на Мая. „Впечатлението ми за Мая и нейните колеги е желанието им да усвоят практически умения, които да ги направят конкурентноспособни на трудовия пазар. Ние се стараем да им осигурим специализирана подготовка по: компютърна архитектура и периферия, влакнесто-оптични комуникационни системи, мобилни информационни системи и други. Така нашите завършили бакалаври по “Комуникационни и компютърни системи“ могат да работят във фирми за поддръжка, ремонт, експлоатация и настройка на компютърна техника в системи за контрол, управление и обмен на информация.“, съобщава той.

„Изключително съм доволна и от факта, че имам възможност да продължа обучението си в магистърска степен във Физико-технологичтия факултет в Смолян“, споделя в заключение Мая.

Вирни се горе