Марин Захариев пред военните: С доброто сътрудничество и вашата помощ, вие сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани

Марин Захариев пред военните: С доброто сътрудничество и вашата помощ, вие сте заслужили благодарността и уважението на смолянчани

Зам.-кметът Марин Захариев поздрави военнослужещите от 101 –ви Алпийски батальон в Смолян, които честваха Деня на храбростта и 6 май – Празник на Българската армия. Архимандрит Висарион отслужи водосвет за здраве и благоденствие на военното формирование. След това се проведе тържествено събрание във Военния клуб.

„Високо оценяваме дейността на 101-ви алпийски батальон. Имаме поводи да ви благодарим за доброто сътрудничество и помощта, която оказахте на населението в Смолянско за справяне с последствията от природни бедствия и пожари, както и за участието на войните от батальона във всички мащабни прояви в културния календар на общината. Затова сте заслужили благодарността и уважението на своите съграждани”, посочи Захариев.

Той прочете и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов. В него се казва: „Този ден е добър повод още веднъж да оценим високо не само професионалната дейност на 101-ви алпийски батальон и поделение 28330 като част от Сухопътните войски на Българската армия, но и вашето значимо присъствие в много важни сфери на обществения живот на Община Смолян. С работата си допринасяте за формирането на положително отношение към Българската армия и българските военнослужещи, предизвиквате и възпитавате трайни патриотични чувства. Участвате с успех в мироопазващи мисии и в борбата на международната общност срещу тероризма. От сърце ви пожелавам здраве и сили за успешна работа, професионални постижения, лично и семейно щастие!”, се казва още в поздравителния адрес на Мелемов до военнослужещите. Командирът на батальона подп.Кацаров каза в словото си, че нашето формирование е елитно и единствено в Сухопътни войски.

Военнослужещи са участвали за предотвратяване последствията от двете бедствия в община Смолян. Затова са заслужили признанието на хората. Нашият батальон е участвал осем мироопазващи мисии в шест държави. Печели спортни отличия и е в първите места от международни състезания. За добра служба и постигнати високи професионални успехи бяха наградени служители от батальона. На 6 май част от състава на 101-ви Алпийски батальон ще вземе участие във Военния парад в София и други градове в страната.

Вирни се горе