Манчестър Юнайтед – Рома

Манчестър Юнайтед – Рома

В 22:00 часа българско време на 29ти април в 1/2-финална среща от турнира Лига Европа един срещу друг се изправят отборите на Манчестър Юнайтед и Рома. В историята на срещите между тези два тима английският отбор е тотален фаворит с 5 победи, 1 равенство и 1 една загуба. В сблъсък именно срещу „червените дяволи“ италианският отбор отбеляза една от най-разгромните загуби в историята си – 1:7. Макар и в ролята си на очевиден фаворит, дали именно тук момчетата на Оле Гунар Солскяер няма да направят грешна стъпка, или пък логичното ще се случи и ще поемат към финала?

По пътя до този 1/2-финал Рома спечели своята група „А“, в която участва заедно с отборите на Йънг Бойс, ЧФР Клуж и ЦСКА София. Любопитното тук е, че Рома не успя да спечели и в двете срещи срещу българския опонент, като записа равен и загуба с 1:3. В останалите четири двубоя регистрира победи. В елиминационната фаза безапелационно премина първо през отбора на Спортинг Брага, а после и през тима на Шахтьор Донецк с общ резултат и над двата съперника 5:1. „Римските вълци“ влязоха в 1/4-финалната битка с Аякс като аутсайдер, но някак успяха да надхитрят холандците и продължиха след 2:1 в Амстердам и 1:1 във Вечния град.

Манчестър Юнайтед достигна до тази фаза по съвсем различен път. „Червените дяволи“ се класираха на трето място в групата си в Шампионска лига, като бяха изпреварени от ПСЖ и Лайпциг. Само Истанбул Башакшехир остана зад тях. Попадайки директно в елиминационната фаза на Лига Европа обаче, английският гранд като че ли се озова в свои води и премина през отборите на Реал Сосиедад, Милан и Гранада, за да се окаже лице в лице с Рома в тази заключителна фаза.

За първия сблъсък няма особени кадрови проблеми и в двата лагера и изглежда, че тимовете ще излязат с най-доброто, с което разполагат. Очакван състав за домакините: Давид де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Хари Магуайър, Стив Мактоминей, Маркъс Рашфорд, Бруно Фернандеш, Пол Погба и Мейсън Грийнууд. За гостите: Пау Лопес, Крис Смолинг, Браян Кристанте, Рожер Ибанйес, Рик Карсдорп, Гонсало Вияр, Жордан Верету, Спинацола, Пелегрини, Един Джеко и Хенрих Михитарян.

По всяка вероятност шансовете за победа на Рома на „Олд Трафорд“ са миниатюрни. Равенството би било изключително ценен резултат за „римските вълци“ но едва ли ще успеят да се доберат и до него. Има някаква минимална вероятност Манчестър Юнайтед да подцени леко съперника си, но това едва ли ще се случи и то в толкова заключителна турнирна фаза. „Червените дяволи“ са големият фаворит за краен победител както в общия сблъсък, така и в този първи мач. По всяка вероятност те дори ще целят да си осигурят комфортна преднина преди реванша в Рим.

Следете резултати и информация както за този, така и за много други мачове на сайта за [https://��рогнози.бг/][футболни прогнози – Прогнози.БГ.]

Прогноза: Манчестър Юнайтед – (-)1 Азиатски Хендикап (2.00 коеф.)

Вирни се горе