Мълния предизвика пожар край Павелско, спасиха бедстваща сърна в река Чепеларска

Мълния предизвика пожар край Павелско, спасиха бедстваща сърна в река Чепеларска

На 17.07.2020 г. в 12:30 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар на сухи треви, намиращи се в местността „Пожара“, землище на с.Павелско. Причината е природно явление –мълния. Няма унищожено имущество, спасени са около 100 дка иглолистна гора. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Чепеларе, съобщиха от полицията.

На 18.07.2020 г., в 12:37 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в автомобил с метанова уредба, собственост на 68-годишен мъж. Инцидентът е станал в с. Чепинци, общ.Рудозем на ул.„Еделвайс“. Предполагаемата причина е техническа неизправност. Пламъците са унищожили лекия автомобил и два контейнера за смет. Спасени са намиращи се в непосредствена близост автомобил и сграда. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Рудозем.

На 19.07.2020 г., в 00:11 часа на тел. 112 е получен сигнал за паднало дърво, запречващо пътното платно по главен път Смолян – Мадан, в участъка м.Търънска права, с. Търън, община Смолян. Пристигналият на място, екип на РСПБЗН-Смолян, с помощта на моторен трион, отстранява падналото дърво и освобождава пътния участък, така, че преминаването на МПС да се осъществява безопасно.

На 19.07.2020 год., в 20:30 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви, извън урбанизираните територии в с.Остри пазлак, общ.Смолян. Педполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън – изхвърлена незгасена цигара. Няма унищожено имущество, спасени са около 10 дка смесена гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Смолян.

Екип на РСПБЗН спаси сърна, бедстваща в коритото на река Чепеларска. На 19.07.2020 г., в 20:04 часа е получен сигнал за техническа помощ – спасяване на бедстваща сърна в речно корито в близост до ул.“Мурджовска“ в гр. Чепеларе. Пристигналият на място екип огнеборци спасяват сърната, като я изваждат от реката и я предава на служител на ТП ДГС – Хвойна.

Вирни се горе