Махат капаните за лов на жив дивеч

 Махат капаните за лов на жив дивеч

Изпълнителната агенция по горите взема мерки за премахване на незаконните стационарни капани за дивеч

Да бъдат демонтирани всички стационарни капани, които се използват за улов на жив дивеч, разположени на по-малко от 1000 м. от съседен ловностопански район, както и тези които не са предвидени в ловоустройствените проекти се посочва в заповед на изп.директора на ИАГ.

Мярката трябва да бъде изпълнена до средата на февруари 2015 г. от всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на регионалните дирекции по горите.

ИЗПЪЛНИТЕЛНА АГЕНЦИЯ ПО ГОРИТЕ

ДО ДИРЕКТОРИТЕ НА РЕГИОНАЛНИТЕ ДИРЕКЦИИ ПО ГОРИТЕ

УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ДИРЕКТОР,

Във връзка с изпълнението на чл. 56, ал. 7 от Закона за лова и опазване на дивеча и във връзка с решение на Ловния съвет от 16.12.2014 г. Ви информираме, че в срок до 30.01.2015 г. е необходимо да бъде разпоредено на всички стопанисващи дивеча в териториалния обхват на РДГ да извършат следното:

  • да бъдат демонтирани всички стационарни капани, които се използват за улов на жив дивеч, разположени на по-малко от 1000 м. от границата на съседния ловностопански район, където има такива и не са оградени площи

  • да бъдат демонтирани всички стационарни капани за улов на жив дивеч, които не са предвидени в ловоустройствените проекти

В срок до 12.02.2015 г. е необходимо да извършите проверки за изпълнението на горепосочените указания. За резултатите от извършените проверки изпратете подробен доклад в Изпълнителната агенция по горите.

ИНЖ. ТОНИ КРЪСТЕВ

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ИАГ

Вирни се горе