Жените прекарват по две години и половина от живота си в готвене

Жените прекарват по две години и половина от живота си в готвене

Британско проучване установи, че жените прекарват около две години и половина от живота над печката.

Въпреки че през последните 50 години времето, което нежния пол прекарваше в готвене, е намаляло на половина, ролята на мъжа и жената в това отношение не се е изравнила съвсем.

Мъжете отделят едва годинa и три месеца от живота си в приготвяне на храна, според ново изследване.

Все още 75% от ястията в едно семейство се готвят от жени.

След работа над 80 на сто от дамите отделят по един час, че и повече, в готвене, докато през уикендите те стоят два пъти по-дълго време в кухнята.

Това прави по около девет часа седмично за всяка дама на възраст между 18 и 65 години или иначе казано – жените прекарват по две и половина години в приготвяне на храна за себе си и за семейството си.

През 60-те години на миналия век средностатистическата британка е отделяла по около шест часа дневно за готвене, но сега времето в кухнята е намаляло драстично, благодарение на модерните кухненски уреди и полуготовите ястия, които спестяват време и усилия.

Миналата година друго изследване достигна до извода, че в сравнение с преди, днес мъжете отделят по 14 минути дневно повече от жените в кухнята.

Дейността им там обаче се свързва повече с отпочиване след тежкия работен ден на маса, докато съпругите им приготвят вечерята.

Вирни се горе