Заради изборите учениците няма да учат на 6 октомври

Заради изборите учениците няма да учат на 6 октомври

Повечето изборни секции са в училищата, обясниха от МОН

Във връзка с предстоящите избори на 5 октомври Министерството на образованието и науката определя деня след вота – 6 октомври, понеделник, за неучебен ден във всички училища на територията на България. Това съобщи пресцентърът на МОН.

Оттам припомнят, че на повечето места в страната изборните секции се разполагат в учебните заведения. Тъй като е необходимо технологично време за почистването и подреждането на класните стаи след гласуването в училищата и с цел възстановяване на подходящата учебна атмосфера и обстановка, денят след вота се освобождава от учебни занимания, посочват от МОН.

Със заповед на министъра на образованието и науката Румяна Коларова учебното съдържание за неучебния ден по съответните предмети ще бъде преструктурирано от учителите. То ще бъде също одобрено от директорите на училищата и съгласувано с началниците на регионалните инспекторати на образованието.

По този начин неучебният ден няма да се отрази на обучителния процес в училищата, посочват от образователното министерство.

Вирни се горе