Яне Янев се ожени

Яне Янев се ожени

Народният представител и лидер на партията “Ред, законност и справедливост” (РЗС) Яне Янев сключи днес брак със своята избраница – студентката по право Галя Янчева, предаде БТА. Двамата сложиха подписите си под брачното удостоверение в присъствието на кумовете, най-близките си роднини и приятели на поляната край Роженския манастир.

По-късно сватбеният кортеж се отправи към Сандански. В църквата “Свети Георги” в родния град на Янев Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил венча младоженците според каноните на Българската православна църква.

Кумовете на младоженците са Нина и Стоян Ръждеви, които са и кръстници на депутата. Специалният подарък на кума е 30-годишна ракия със специален надпис и снимка на Яне и Галя.

Сватбата явно се оказа личното събитие, което бе посочено в съобщение на РЗС от 19 май като причина лидерът на партията да излезе в отпуск за около месец. Тогава бе оповестено, че председателят на РЗС Яне Янев преустановява всички свои публични и лични ангажименти до IV-ия редовен конгрес на “Ред, законност и справедливост”, който ще се проведе на 19 юни в зала 3 на НДК. Лидерът на РЗС делегира правомощията си на заместник-председателите на партията Атанас Семов и Пламен Николов, към които представителите на медиите могат да се обръщат тях по актуалните политически теми.

Вирни се горе