Времето става все по-топло

 Времето става все по-топло

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще започне затопляне и максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°.

На морския бряг също ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са около 24-27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, допълва БНТ. Ще духа до умерен югозападен вятър, с който дневните температури съществено ще се повишат и максималните по най-високите върхове ще са около 5-6°, в курортите – от 13° на Алеко, 17-18° в Пампорово и Боровец до 21-22° в Банско и Добринище.

През почивните дни ще се задържи предимно слънчево. В понеделник максималните температури в в отделни райони ще достигат 35°. На места в северозападните райони от страната ще превали. Във вторник от северозапад ще прониква сравнително хладен въздух и температурите отново ще се понижат. По-голяма вероятност за валежи има в западната половина от страната.

Вирни се горе