В годината на Дракона сме

В годината на Дракона сме

Китайската Лунна Нова година навлезе в годината на Дракона, смятан за най-могъщото същество в китайския зодиак.

Драконът е единственото митично същество в китайския зодиак. Той представлява небето.

Китайците вярват, че има пет елемента, които формират същността на Вселената – металът, дървото, водата, огънят и земята. Водата носи пари и предвещава положителна година, особено за азиатските икономики.

В китайската култура годините на дракона се смятат за добри за брака, за раждаемостта и за постигането на голям успех, но също така имат и своята тъмна страна – митичното същество властва над водата и дъжда, носейки добра реколта, но също и наводнения и други природни бедствия.

1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 – Символът на всички тези години е Драконът. Той е огнено животно, своеволно, но много необикновено. Точно такава ще бъде и годината, когато символ ще бъде именно Драконът по източния календар.

Огнените знаци винаги са агресивни и не търпят унижение и насмешка. В годината на Дракона най-добре ще бъде да не се шегувате със съдбата, да не рискувате и задължително да обмисляте своите действия. От друга страна, Драконът е щастлив символ според източните поверия. Смята се, че хората, родени през тези години, ще се радват на успехи. Поради тази причина годината на Дракона ще даде шанс на всички, не форсирайте нещата, защото успехът ви е гарантиран.

Много неща могат да се случат в годината на Дракона – и добро, и лошо. Тази година е непредсказуема, което е донякъде плашещо, но ако вярваме в своите сили, успехът ни ще е факт. Възможно е, през тази година да откриете своя партньор в живота, да завържете стойностни отношения с приятели, да укрепите семейния си живот. Годината на Дракона помага да случат тези неща.

През 2012 година има голяма вероятност да осъзнаете себе си и да се изкачите по кариерната стълба. Това е ще важи особено силно за творческите професии. Всички ваши таланти задължително ще се разкрият през тази година и ще бъдат забелязани. Важно е да се отнасяте с внимание към хората около вас и да не си играете със съдбата през годината на Дракона.

Вирни се горе