Сокът от грейпфрут топи мазнините

Сокът от грейпфрут топи мазнините

Диетолозите са заклети привърженици на сока от грейпфрут в борбата с отслабването, но учените чак сега започнаха да им вярват. Сокът от грейпфрут топи мазнините

Изследване установи, че пиенето на сок от този плод, преди да се яде мазна храна, може да намали количеството на теглото на човек с една пета. Според експерти грейпфрутът може да бъде изключително полезен за хората, които регулират нивото на кръвната си захар с лекарства, тъй като плодът е в състояние да ги замести.

Експериментът, доказващ теорията на диетолозите, е бил проведен в лабораторни условия с опитни мишки. Авторът на изследването, професор Джоузеф Наполи от университета Бъркли в Калифорния, обясни, че резултатите дават основа за по-нататъшно проучване на потенциалните ползи от грейпфрута върху здравето.

Диетата с грейпфрут съществува още от 1930 г. и си е спечелила много привърженици по цял свят, включително знаменитости. Една от тях е певицата Кайли Миноуг, която пие сок от грейпфрут с всяко хранене, за да намали приема на калории.

Вирни се горе