Работа-мечта: Да правите „нищо“ срещу 2 320 долара на месец

 Работа-мечта: Да правите „нищо“ срещу 2 320 долара на месец

Съществува работна позиция, на която ви плащат да правите това, което искате?

Ще ни повярваме ли, ако ви кажем, че съществува работна позиция, на която ви плащат да правите това, което искате? Можете да четете, да медитирате, да се разхождате, да готвите да пишете роман, да плетете, да работите в градината и какво ил още не – при това за около 2 320 долара заплата на месец.

И въпреки че тази работа в момента не съществува, за щастие, това скоро ще се промени, посочва T+L.

Като част от арт проект шведските художници Саймън Голдин и Якоб Сеннеби търсят „вечен служител“, в чиято работна характеристика е записано, че трябва да прави – нищо.

Работната позиция е в Корсваген – железопътна гара, която в момента се строи в Гьотеборг, Швеция. „Позицията не носи никакви задължения или отговорности, освен че работата трябва да бъде извършвана в Корсваген“, се казва в описанието на длъжността. „Каквото и да избере служителят, това е работата.“

Ако ви назначат, единственото нещо, което ще се изисква от вас, е да се появите на работа и да включите флуоресцентни лампи над платформите на влака, така че да сезнае, че всъщност работите.

Ако искате, можете да излезете и да отидете на кино, в парка или вкъщи, като прекарате деня както искате, стига да не се отправяте към втора работа. В края на деня се очаква да се върнете в Корсваген, за да изключите „работните светлини“.

Това е всичко.

Ако бъдете наети, ще получавате по 2 320 долара месечно, както и същите социални придобивки на работещ в публичния сектор в Швеция, сред които годишен ръст на заплатата, отпуска и осигуровки за пенсия.

Най-добрата част? Ще имате осигурена работа до края на живота си, като ще можете да се оттеглите или да се пенсионирате, когато пожелаете. Ако напуснете позицията, ще бъде назначен нов служител.

И ако се чудите дали позицията е достъпна само за шведски граждани, отговорът е не – всеки е добре дошъл да кандидатства, според Atlas Obscurathis.

Арт проектът разполага с бюджет от 7 милиона шведски крони (около 750 000 долара) за заплата на служителя. Тъй като парите се инвестират, според Саймън Голдин и Якоб Сеннеби, ще се натрупат достатъчно, за да се издържа наетият в продължение на 120 години.

Но все още не изпращайте автобиографията си. Документи ще започнат да се приемат през 2025 г. – месеци преди ж.п. гарата Корсваген да отвори врати, което е планирано за 2026 г.

Вирни се горе