Пловдивчани се врекоха във вечна любов на най-високата панорамна площадка на Балканите

Пловдивчани се врекоха във вечна любов на най-високата панорамна площадка на Балканите

Двама влюбени се врекоха във вечна любов в облаците – на най-високата панорамна площадка на Балканите “Вълчи камък”, съобщи Plovdiv24.bg.

Даниела и Никола от Пловдив сключиха гражданския си брак в родопски стил – с носии, гайди и хоро, на 24 юни, събота. За да известят на света за решението си, бяха избрали да създадат и специално събитие в социалната мрежата,а а близо 70 души заявиха интереса си.

“Вълчи камък” е известна местност в Западни Родопи, популярна сред туристите, обичащи приключенията. Местността е разположена североизточно от село Гьоврен, на около 1650 м. надморска височина, в окарстените мрамори и гнайси на рида Чамлия, ограден от реките Мугленска (Тенесдере) и Чаирдере, в близост до резерват “Казаните”, който е създаден за опазването на смесена гора от бяла ела (Abies alba), черен бор (Pinus nigra), бял бор (Pinus Sylvestris), бук (Fagus), смърч (Picea) и други видове.

От “Вълчи камък” се открива великолепна гледка към “опашката” на Триградското ждрело,което започва на 1,5 км северно от с. Триград и продължава на север към с. Гьоврен в продължение на около 7 км по течението на река Триградска, пише “Доспат нюз”. Около с. Гьоврен ждрелото е вече доста по-широко, мраморните склонове са осеяни с разнообразни карстови форми, а на места са покрити със смърчови и елови гори. До Вълчи камък се стига с високопроходим автомобил по черни коларски пътища, през красиви гори и поляни.

Вирни се горе