Пет трика за повишаване на самочувствието

Пет трика за повишаване на самочувствието

Един от най-честите проблеми на младите е липсата на самочувствие. Нещастна любов например може да срине самочувствието ни, но има трикове, които ще ни помогнат бързо да стъпим на крака.

  1. Усмивка

Ако искате да изглеждате с добро самочувствие, първото нещо, което трябва да направите, е да се усмихнете. Освен че ще изглеждате по-щастливи и по-сигурни в себе си, научно е доказано, че хората, които по-често се усмихват, с времето стават и по-щастливи.

  1. Изправете се, постарайте се походката ви да е красива

Прегърбването и гледането в земята говорят много за човека, но за съжаление – нищо добро. Изправената стойка ще ви даде чувство на сигурност, а и ще изглеждате по-добре, като човек, който знае какво иска.

  1. Напълнете МР3-ката си с весели песни

Изхвърлете от МР3-ката си всички тъжни мелодии и я напълнете само с весели песни с позитивни текстове. Доказано е, че музиката влияе на чувствата ни. Защо да не се възползвате от това?

  1. Започнете да се изтупвате

Ако изглеждате по-добре, и ще се чувствате по-добре. Отделяйте сутрин по 20 минути, старайте се винаги да сте с хубава прическа, грим и да сте облечени така, че да се чувствате сигурни в себе си.

  1. „Fake it till you make it“

„Преструвайте се, докато не успеете“ – ако имате проблем със самочувствието си, започнете да се държите като човек със самочувствие и след известно време това ще стане реалност.

Вирни се горе