Пазарувайте за здраве

Пазарувайте за здраве

Обикалянето по магазините и носенето на пликове с покупки е полезно физическо натоварване, съобщи вестник Daily Mail.

Жените ходят на пазар средно 132 пъти в годината – 60 пъти за храна, 24 пъти за дрехи, и 48 пъти да купят нещо дребно в квартала. Това им осигурява годишно 160 часа бързо ходене.

При пазаруване се изгарят приблизително пет калории на минута. Това прави почти 48 хиляди за една година, което е равно на приеманите калории за 25 дни.

“Жените обичат да пазаруват и това е отличен начин да поддържат формата си” – каза говорител на компанията Skinny Cow, поръчала изследването. Той изтъкна, че ако вместо един час, дамите отделят за пазаруване два часа, ще увеличат изгорените калории за месеца до осем хиляди.

От анкетираните 3 000 жени почти 70% признават, че се чувстват напълно изтощени след пазаруване, а 60 процента гледат на пазаруването като на физическо усилие.

Жените отделят много повече време за пазар, отколкото за спорт. Те прекарват по магазините средно 11 часа месечно, а във фитнес или спортна зала ходят обикновено веднъж на седмица по 50 минути. Това прави три и половина часа месечно. 52% от анкетираните признават, че се изморяват повече, когато пазаруват, отколкото когато тренират.

Друго изследване на магазините Debhanams установи, че за 2,5 часа пазаруване жените правят средно 7 300 крачки. Това е две трети от препоръчваните 10 хиляди крачки на ден.

Вирни се горе