Най-абсурдните суеверия за петък 13-ти

Най-абсурдните суеверия за петък 13-ти

Открай време петък 13-ти всява страх и тревога, а корените на тези суеверия са все още неизвестни. Някои търсят обяснение в християнската религия, други го намират в скандинавската митология. А трети просто отказват да ходят на работа и да шофират, дори не стават от леглото.

Но всичко това вече сме го чували. Сега ще отделим внимание на най-смешните, абсурдни и шантави суеверия за петък 13-и, ей така – да се посмеем .

Някои хора смятат, че ако на петък 13-и на масата седнат 13 души, нещо лошо ще се случи.

Това се свързва с Тайната вечеря в Библията, на която Юда Искариотски е бил последният, тринайсти, настанен на трапезата.

В някои краища на света смятат, че ако бебето се роди на петък 13-и, ще бъде нещастно цял живот. Най-суеверните майки са готови на всичко, за да не родят на фаталната дата.

Да счупиш огледало на петък 13-и е по-лошо, отколкото в който и да е друг ден

Да счупиш огледало на петък 13-и е много по-страшно, отколкото във всеки друг ден, защото във фаталния ден счупеното огледало носи не 7, а цели 13 години нещастие.

Най-суеверните хора избягват непознатите на петък 13-и. Те съветват никога да не разговаряте с непознат на този ден, защото може да ви урочаса и да ви се случи нещо лошо.

Най-добре е на този ден да не обръщате внимание на цифрите около вас, защото ако видите числото 13 някъде, това ще ви донесе много лош късмет.

Това е едно от най-разпространите суеверия за петък 13-и. Ако тръгнете на път в този ден, лошият късмет ще ви преследва навсякъде.

Ако на сутринта в петък 13-и станете от леглото и стъпите първо с левия крак на пода, очаква ви кошмарен ден.

Е, ние смятаме, че с който и крак да сте стъпили първо на пода, денят ви ще е хубав!

Вирни се горе