Младоженците отлагат медения си месец

Младоженците отлагат медения си месец

Двойката на годината, а може би и на века, която мина под венчило вчера, ще трябва да отложи медения си месец.

Принц Уилям смята да поднови работата си като пилот на хеликоптер следващата седмица, преди да замине в чужбина с младата си съпруга Кейт.

Херцогът и херцогинята на Кембридж решиха да не се отправят на сватбено пътешествие веднага, съобщиха от двореца “Сейнт Джеймс”.

Мястото, където двойката ще прекара уикенда преди херцогът да се върне на работа, както и мястото на медения месец, който ще бъде извън страната, няма да бъдат обявени предварително.

От двореца все пак уточниха, че двойката ще е във Великобритания събота и неделя, но не в дома си в Уелс.

По-рано днес младоженците напуснаха Бъкингамския дворец с хеликоптер. Сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън подмлади облика на британската монархия и даде на Великобритания глътка въздух в период на драконовски икономически ограничения, пишат днес британските вестници.

Сватбата открои ново, по-усмихнато поколение, което е по-близко до нас, смята в. “Таймс”. “Тя бе повод британците да се обединят и да забравят партизанските разногласия”.

Печатът публикува на първите страници снимки на кралската двойка, най-често тази с целувката на балкона или по-скоро на целувките, след като за най-голяма радост на множеството младоженците се целунаха два пъти.

“Чакаме с години целувка и изведнъж се изсипват две”, радва се в. “Сън”.

“Беше като спектакъл, завесата се вдигна, после се спусна и всичко е както преди. Икономиката отбеляза прираст едва от 0,5 на сто през първото тримесечие, а въпросите за монархията остават в сила”, връща ни на земята в. “Гардиън”.

Според в. “Индипендънт” видяната вчера Великобритания е въображаема – в нея беше възможно човек да повярва, че няма бедни и богати, черни и бели, а само лоялни поданици, развяващи знамена.

Въпреки че Уилям се ожени за дъщеря на бизнесмени, неравенствата остават и за мнозина е недостижима мечта да постигнат дори минимално изкачване по социалната стълбица, горчиво отбелязва изданието.

Вирни се горе