Мъжете зяпат жени по 43 мин. на ден

Мъжете зяпат жени по 43 мин. на ден

Средностатистическият мъж отделя по около 43 минути дневно в съзерцаването на 10 различни жени, твърди изследване на “Кодак ленс вижън сентър”, цитирано от британския вестник “Дейли мейл”.

В по-дългосрочен план това прави 259 часа (почти 11 дни) всяка година или общо 11 месеца и 11 дни във възрастта между 18 и 50 години.

Изследователите обаче са установили, че не само мъжете обичат да се заглеждат по противоположния пол.

Дамите също не изостават, но отделят за тази цел значително по-малко време – около 20 минути дневно, а погледът им се спира само на около шестима мъже.

Жените се възхищават отдалеч на мъжете общо шест месеца във възрастта между 18 и 50 години.

Марк Айрлънд, говорител на центъра, отбеляза, че склонността на мъжете да заглеждат дамите отдавна е известна, но за изследователите било интересно да разберат точно колко време отделя за тази дейност силният пол.

Изследването, в което са участвали 3000 британци, е посочило, че супермаркетите са най-подходящото място за влюбени погледи, следвани от кръчмите и нощните клубове. За жените това са кръчмите и баровете.

Макар голямата част от представителите и на двата пола да се чувстват поласкани, ако някой ги заглежда, се оказва, че това се харесва повече на мъжете и 19% от тях казват, че така се чувстват по-щастливи. При жените този процент е само девет.

Вместо това 16% от тях се чувстват неудобно, а 20% – направо засрамени.

На въпрос какво забелязват първо, 40% от жените посочват очите, а същият процент от мъжете – фигурата.

В около 35% от случаите заглеждането може да доведе до започването на връзка. Поне така сочи опитът на анкетираните.

Визуалният контакт има и по-неприятна страна. Почти 1/3 от тях признават, че то е довело до скандал с половинката им. В 10% от случаите се стигнало дори до раздяла.

Вирни се горе