Мащабно изследване доказва, че бракът е полезен за психиката

Мащабно изследване доказва, че бракът е полезен за психиката

Мащабно международно изследване доказа, че бракът е полезен за психическото здраве на човек, тъй като намалява риска от депресии, предаде Ройтерс.

Изследването е на Световната психологична здравна организация (WHM) и е направено в 15 страни, на базата на тестове на 34 493 души.

То е доказало, че разводът или раздялата заради смърт повишава риска от психически разстройства или причинява зависимост към различни субстанции, развиваща се най-често при жените, а при мъжете към депресия.

“Това, което прави проучването уникално е, че е направено сред хора от толкова много страни и това, че имаме информация само за депресии, както и за системните злоупотреби в следствие на раздяла”, заяви психолог от университета Отаго, в Нова Зеландия, работещ по проекта заедно с колеги от института в Харвард.

“Другата привилегия, която имахме е, че работихме с хора които никога не са се женили и такива с няколко развода и така успяхме да съпоставим нещата”, каза още той.

Изследването, наскоро публикувано в британския журнал за Психологическа Медицина е доказало, че хората, които никога не са встъпвали в брачен съюз имат много повече психически проблеми от тези които са го направили.

Вирни се горе