Любопитни истории от Посетителски информационен център Смилян

Любопитни истории от Посетителски информационен център Смилян

“Вчера имахме посещение от специален гост. Какво го прави специален ли? Ами това, че е от Сливница, не това, че живее в Лондон, а фактът, че се казва Смилян. Да – Смилян Павлов, написа във фейсбук страницата на центъра Илия Годев. Баща му преди години толкова много харесвал Горното поречие на р. Арда и Смилян, че идвал често тук, въпреки неудобствата от необходимостта да си изважда открит лист за всяко посещение. Нещо повече, когато преди около 30 години му се родил син, кръстил го ....СМИЛЯН”, “Вчера Смилян Павлов и приятелката му бяха специални гости на “Етнографската сбирка на Смилянския фасул и родопските терлици” . Разказа ни, че като дете, приятелите му се чудели как да го наричат галено помежду си и така измислили прякорът му "Бобчо”. ;)

Дадохме си дума със Смилян, че следващото лято пак ще ни посети, за да му покажем още от красотите и скритите тайнства на красивия район на Горното поречие на р. Арда.

На снимката: Смилян Павлов от гр. Сливница заедно с приятелката си пред паното от Смилянски фасул, с което селото ни ще кандидатства за вписване в книгата на световните рекорди “Гинес”.

Вирни се горе