Кръвна група и характер.Има ли връзка?

Кръвна група и характер.Има ли връзка?

Според японците кръвната група може да даде информация и за характера на човека. Според тях кръвната група носи определени биохимични свойства на тъканите и органите, които пък от своя страна влияят на чувствителността на организма, здравето и съответно поведението и психиката.

От проучване на един милион души японският изследовател Пошитаке Номи определя най-характерните черти за хората от дадена кръвна група. Между другото до подобни прозрения стигат и френски, китайски, руски, немски и други психолози.

Ето какво може да се обобщи…

  1. Нулева кръвна група

Според проучванията представителите на нулева кръвна група са хора с лидерски способности. Това са пробивни натури, които следват поставена цел до последно. Самоувереността при тях обаче може да прерасне над поносимата граница и да се изроди в прекалена амбициозност и суетност. Тези хора не са лишени от емоционалност и дори повече, склонни са на крайности, като да изпитват силна ревност и собственическо чувство по отношение на партньорите си. Действително се оказва, че изпълняващите важни ръководни постове във фирмени и други структури, са от тази кръвна група. В сравнение с другите, изглеждат постоянно енергични и непрекъснато контактуващи. Все едно те са създали бизнеса.

Може би и заради стреса, на който постоянно са подложени тези представители развиват язва на стомаха или дванадесетопръстника. Затова пък живеят най-дълго и действително психиката и състоянието на нервната им система са за завиждане…

  1. Кръвна група А

Личностите от кръвна група А се отличават с търпението си, прерастващо до излишно упорство понякога. Допада им хармонията и спокойствието, но в същото време добре контактуват с останалите и им липсва лошото отношение към тях. Отличителна черта им е не само честността, но и способността да работят под силно напрежение, заради което са особено предпочитани за мениджърски позиции. Тези хора, освен, че се отличават като надеждни изпълнители в службата, са и най-преданите приятели. Правят всичко възможно да не разочароват околните без да пренебрегват своето развитие напред. Изслушват другите, здравомислието им понякога ги прави прекалено предпазливи и мудни обаче. Едва ли има по-добри анализатори от тях.

Повечето отгворности, които носят, сякаш оставят специфичен белег и върху здравето им. За тях са характерни всички най-разпространени заболявания на съвремието ни, като сърдечносъдови, диабет, артрит и проблеми с бъбреците.

  1. Кръвна група В

Най-големите индивидуалисти са представителите от кръвна група В. Те са независими и сякаш не могат да се подчиняват и следват дори за миг някакво съвместно начало. Открити хора са и може да се разчита на тях, но само за това, за което те решат. Иначе са находчиви и адаптивни, което ги прави да изглеждат приемащи случващото се за даденост, но от друга страна са силно чувствителни и нараними. Рядко съжаляват за нещо, просто продължават в посоката си, приемайки че това е било нормално, което понякога не изглежда адекватно на високите им изисквания към околните и себе си.

Жените от тази кръвна група могат да си имат проблеми при намиране на партньор и създаване на продължителна сериозна връзка, тъй като свободолюбието и в същото време ревнивостта им обикновено идват малко в повече на партньорите им.

Иначе това са може би най-позитивно изглеждащите характери. Могат да омаят със словоохотливостта си и дарованията си, но пък страдат от резки промени в настроението и известна доза неуравновесеност.

  1. Кръвна група АВ

Интересни са хората от кръвна група АВ. Те, сякаш събират характеристиките, на представителите от А и В, като реакцията дава възможно най-уравновесения и спокоен тип, на пръв поглед. Обикновено на околните им харесва да бъдат заедно с тях, чувстват се приютени и защитени, сигурни. Това вероятно се дължи и на вроденото чувство за справедливост и тактичност на тези хора. Но… Но в същото време за тях е характерно и коренно противоположното – трудно взимане на решения и рязкост, дори избухливост. Странното е, че колкото са способни към съчувствие, милосърдие и безкористност, заради което околните са склонни да ги поставят в една определена категория, толкова в същото време се оказват добри при разрешаването на икономически въпроси.

Тези хора са рядкост. Може би това действително се дължи на кръвната им група. Дори събраните данни за тях не са достатъчни на изследователите да изведат някакви по-обобщаващи резултати.

Това е най-семейният тип, човек, който се стреми не просто към личното си щастие, а към добруването на социалната единица. Дотолкова са подвластни на чувствата си, че са склонни да бъдат пометени от тях и да страдат от емоционални разстройства. Ако обществото държеше на справедливи политици, то точно тези хора са най-подходящите.

Вирни се горе