Конкурс за най-дълга целувка в сeло Забърдо за деня на влюбените

Конкурс за най-дълга целувка в сeло Забърдо за деня на влюбените

Конкурс за най-дълга целувка организират тази седмица в чепеларското село Забърдо, съобщи кметът Валентин Черпоков. Поводът е денят на влюбените – 14 февруари, като няма възрастови ограничения за участниците.

„Конкурсът е част от мероприятията, с които тази година ще отбележим деня на влюбените в нашето село. Освен това, ще подновим и традицията по отваряне на кутията с любовни желания. Тя е под формата на сърце и се намира до прочутото Забърдовско колело, и в нея през цялата година хората могат да пускат любовните си пожелания. Поверието повелява, че когато се отвори и се прочете желанието, то се сбъдва“, категоричен бе Чепроков,

Празненствата в селото ще започнат още в петък следобед, когато е конкурса за най-дългата целувка. „Ще има народни веселия, много вино и греяна ракия с мед, която е по-известна като „родопската виагра“, коментира още Черпоков, който ще празнува в неделя и имен ден. Той запази наградите в тайна, като уточни, че има специална комисия, която ще ги определи, съобщи Дарик.

„Очаквам в конкурса участие да вземат много влюбени двойки, както и такива, които са запазили живи чувствата си след няколко десетилетия съжителство“, каза още кметът на Забърдо.

Вирни се горе