Как се разпознават умните жени

 Как се разпознават умните жени

Тодор Капитанов ни разказа за глупавите жени, а сега е ред на интелигентните Как се разпознават умните жени

Всички знам Как се разпознават глупавите жени. Те не са сложни за разпознаване, защото ни натрапват своята природа с поведението и визията си. Сякаш държат всички да разберем колко са глупави. Не заслужават вниманието ни, въпреки че често го получават.

Странно е, че тези жени считат себе си за много умни, зрели и находчиви. Едва ли някога ще разберем какво е тяхното основание за това. Но стига толкова за тях. Нека поговорим за другите, наистина умните.

Не приемам твърдението, че мъжете се страхуват от умни жени. Нима има човек, който да не търси умни хора и да не се наслаждава на компанията им? А вие говорите за страх.

Мъжете просто се изненадват от умни жени, защото са рядкост. Поради тази причина, срещайки някоя такава, господата първоначално се сепват, защото не са подготвени за такъв вид общуване. Но малко след това, с всяка една изминала минута, тези дами се превръщат в наркотик – мъжете искат още и още от тях. Хубавото на този наркотик е, че колкото и да взимаш от него, няма опасност да прекалиш с дозата.

Умните жени имат един недостатък – не могат да се разпознаят така първосигнално, както глупавите. Трябва много старание, докато ти позволят да се докоснеш до душата им. До тялото им също. Тези жени не се оставят да бъдат съблазнени така лесно, а критериите и условията им към мъжа се поставят в момента, в който усетят, че той се доближава до тях или просто когато само ги поглежда.

Осъзнават, че те разполагат с властта във взаимоотношенията с другия пол и до съвършенство знаят как да използват механизмите си за влияние. Това звучи доста плашещо, но в съчетание с умението им да показват, че оценяват всяко едно точно попадение на мъжете, прави умните жени несравнимо интелектуално и емоционално предизвикателство, което всеки мъж иска да преодолее.

Все пак има няколко признака, открояващи жените, които мъжете считат за предизвикателство. Тези жени изискват уважение, но и се държат уважително. Умеят да се грижат както за себе си, така и за другите. Безупречно владеят емоциите си, въпреки че душевно са преизпълнени от чувства и противоречия.

Умните жени не позволяват негативните мисли да вземат водеща роля в живота им. Винаги са усмихнати и удовлетворени от живота, колкото и напрегнат и изпълнен с препятствия да бъде той. За тях детайлите са най-важни. Умеят да създават истински, сърдечни и наситени приятелства.

Знаят, че трябва да се трудят упорито, за да получат това, което искат. Знаят, че въпреки интелигентността и знанията си, не всичко знаят и разбират. И не на последно място – винаги са елегантни и стилни. Без значение дали са облечени официално, спортно, или с пеньоар, те винаги са невероятни, защото са те.

Няма как мъжете да не харесват умните жени.

Единственият парадокс в поведението на тези жени е, че трудът, старанието и дисциплината, вложени за усъвършенстване на качествата им, е с крайна цел да се харесат още повече на мъжете. Жената, макар и свръхумна, не може да избяга от природата си. Признайте си.

Вирни се горе