Как да знаем дали притежаваните от нас парфюми са оригинални?

Как да знаем дали притежаваните от нас парфюми са оригинални?

Със сигурност това е въпрос, който вълнува мнозина от нас. Едва ли има човек, който да не обича божествените ухания, носещи се от гърлото на бутилките на марковите парфюми. За нещастие, обаче, на пазара се срещат и достатъчно много фалшификати – ето защо е от съществено значение да се научим как да разпознаваме оригиналните аромати и да ги различаваме от имитациите.

Днешният текст е посветен на няколко трика, които ще ни помогнат в това начинание. Преди да ви запознаем с няколко съвета за откриване на оригинални парфюми, бързаме да добавим, че най-сигурният начин за сдобиване с маркови есенции е пазаруването от магазини и дистрибутори, доказали се в продажбата на маркова козметика и парфюмерия. Не залагайте на съмнителни източници – шансът да попаднете на некачествени продукти е наистина голям.

Проверете дъното на кутията на вашите парфюми – там трябва да има сериен номер Макар и много от производителите на фалшиви парфюми да са се специализирали в създаването на убедителни имитации, винаги съществува шансът да са пропуснали някой съществен елемент. Такъв е кодът, който би следвало да притежава всеки оригинален парфюм, разположен на дъното на кутията. Ако такъв липсва, то е много вероятно да сте се сдобили с фалшив артикул. Брандирането и разполагането на серийни номера и кодове е задължителен елемент от създаването на марковата парфмерия. Така производителят гарантира за качеството на продукта – всеки клиент би могъл да провери автентичността на закупения аромат.

Дизайнът на бутилката на всички парфюми винаги трябва да е без забележки Често срещано е при създаването на имитации бутилката на парфюма да се отдалечава драстично от оригиналния си вид. Това е категоричен белег, че сте се сдобили с имитация – лесно е сверите дали флаконът е автентичен. Бихте могли просто да погледнете снимки на оригиналния артикул – ако видимо двата продукта се различават, то тогава е повече от сигурно, че притежавате фалшив аромат. Същото следва да кажем и за имената както на самия аромат, така и на марката, стояща зад неговото създаване. Недопустимо е изпускането на букви, символи или замяната им с други. Всичко това е абсолютно сигурен знак, че не притежавате оригинален продукт.

Как да се предпазим от търговците, предлагащи фалшиви парфюми?

Макар и на пазара действително да съществуват много фалшиви парфюми, то, за щастие, се радваме на присъствието и на много магазини, предлагащи автентични и маркови [https://grazia.bg/parfyumi][��арфюми] . Доверявайте избора и покупките си само на търговци с доказан и ясен произход. Задължително е в сайта или в магазина да е упоменато, че се предлагат висококачествени и оригинални продукти. Така ще се спестите риска да попаднете на добре направена имитация, която, обаче, не може да се сравни с първоизточника.

Вирни се горе