Как да познаете парфюмите менте?

Как да познаете парфюмите менте?

Особено през летния сезон, много хора активно търсят дълготрайни и приятни парфюми, на които могат да разчитат, за да ухая приятно през целия ден. Оказва се обаче, че възможността да ви измамят като ви продадат фалшив парфюм е съвсем реална. В световен мащаб, парфюмите са едни от най-фалшифицираните стоки, заради популярността и голямото търсене на марковите ухания. У нас реплики на дизайнерски аромати също не липсват. Те могат да се открият на пазари, в квартални магазинчета или дори случаен непознат да ви ги предложи на улицата.

Защо не бива да купувате парфюми менте?

Проблемът с купуването на стоки менте е, че не може да бъдете сигурни какви съставки са вложени в продукта. Това, което пише на опаковката, може тотално да се разминава с истинското съдържание. Производителите на имитационните парфюми се стремят да намалят разходите си до минимум, затова използват евтини съставки, които не минават през тестове за контрол на качеството. Рискът да използвате подобни продукти е голям, тъй като употребата им може да доведе до здравословни проблеми.

Как да разпознаем фалшивите парфюми?

За да не попадате в неприятна ситуация и да рискувате здравето си, трябва да знаете как да различите оригинален продукт от менте. Лошите реплики обикновено са лесни за различаване, но експертите напомнят, че имат и ментета с по-високо качество, които лесно биха могли да заблудят неопитното око. На първо място, важно е откъде ще купите парфюма. Съмнителни непознати, които ви предлагат марков парфюм за 20 лв., най-вероятно се опитват да ви пробутат реплика. Винаги купувайте парфюмите си от парфюмерийни и козметични магазини, които имат добра репутация и предлагат оригинални продукти. Ако пазарувате в интернет, експертите съветват да не купувате уханията от обяви на физически лица в онлайн сайтовете. Те много лесно могат да сложат снимки на оригиналния продукт и да ви заблудят, а когато получите стоката да се окаже менте. В този случай е много трудно да защитите правата си и равносметката е, че сте дали парите си на вятъра.

В случай, че купувате парфюми онлайн, пазарувайте само от сайтове с доказано име и такива, които са официални дистрибутори на дадената марка. Това ви гарантира, че продуктите, които ще пристигнат при вас са оригинални и с високо качество. Ако може да видите парфюма, преди да решите дали да го купите, внимателно огледайте всичките му външни белези – опаковката, флакона. Те могат лесно да издадат дали продуктът е менте. Обикновено фалшификатите се различават визуално – различни надписи, цветове или логото на бранда. Имената на парфюма и бранда са изписани много близо до оригиналните, но с леки вариации, които може първоначално да не забележите. Марките на известните личности и модни къщи са сред най-често фалшифицираните [https://fragrances.bg/antonio-banderas][��арфюми – Антонио Бандерас] , Бионсе, Версаче, Диор и др.

Още един фактор, който в повече случаи е определящ дали продуктът е оригинален или фалшификат – това е цената. Качествените дизайнерски парфюми поддържат по-висока цена, защото използват определени съставки, проверяват качеството и не на последно място – инвестират в маркетинг. Ако ви предложат подобен парфюм на много ниска цена, то има нещо съмнително. В случай, че ви бъде продаден парфюм менте, или каквато и да е друга фалшива стока, не подминавайте ситуацията, а потърсете съдействие от отговорните институции. Имате право да се обърнете и да подадете сигнал към Комисията за защита на потребителите, която ще направи проверка по случая.

Източник: https://fragrances.bg/blog/kak-da-izberem-dobar-online-magazin-za-originalni-m arkovi- parfumi/

Вирни се горе