Фейсбук губи младите си потребители

 Фейсбук губи младите си потребители

Младите потребители масово изоставят Facebook за сметка на Snapchat. Това показва ново проучване на фирмата eMarketer, цитирано от CNBC.

Оказва се, че през 2018 г. по-малко от половината американци на възраст между 12 и 17 г. използват Facebook поне по веднъж на месец.

Очакванията са, че Facebook ще загуби 2 млн. потребители под 25-годишна възраст, а Snapchat ще се сдобие с 1,9 млн. нови в същата възрастова група.

Наскоро Snapchat обнови приложението си с цел да улесни употребата му. Компанията раздели социалния от медийния елемент – една страница е посветена на комуникацията с приятели, а друга на видеа и видове медийно съдържание.

Ръстът в потребителската база на Facebook пък идва предимно от по-възрастните потребители. С последните улеснения обаче това може да се случи и със Snapchat.

Все пак мрежата на Зукърбърг едва ли има от какво да се притеснява. Само в САЩ тя има общо 169,5 млн. потребители при 86,5 млн. за Snapchat. В глобално отношение също е водеща сред социалните платформи, пише Expert.bg

Вирни се горе