Facebook вече има 800 млн. потребители

Facebook вече има 800 млн. потребители

В сянката на новите приложения и представянето на новата профилна настройка Facebook Timeline в рамките на ежегодната конференция на Facebook – f8, остана една статистическа цифра.

Главният изпълнителен директор и основател на компанията Марк Зукърбърг разкри нови данни за потребителите на най-голямата в света социална мрежа. Според него всеки ден във Facebook влизат около 500 млн. потребителя. Освен това Зукърбърг потвърди, че месечно броят на потребителите, които влизат в социалната мрежа чрез мобилни устройства, е 350 млн.

Още една цифра се появи в пространството при появата на комика Анди Сандберг, който при откриването на конференцията влезе в ролята на основателя на социалната мрежа. Хумористичното откриване придоби официозен характер, след като Сандбегр заяви, че официалната статистика вече показва, че броят на потребителите е достигнал 800 млн. По-късно говорител на компанията потвърди това число пред специализираното издание ZDNet.

Конкурентът Google обаче не вярва особено много на тази статистика и смята, че в нея влизат и регистрации на хора, които отдавна вече не са потребители на мрежата. Освен това онлайн гигантът се съмнява, че две трети от всички регистрирани в социалната мрежа влизат във Facebook всеки ден.

Учудващо висок е и делът – 43,75%, на влизащите през мобилни устройства (таблети, електронни четци и смартфони). Facebook плнаира техният дял да достигне 50% и по всяка вероятност тази цел ще бъде достигната още преди официалната статистика да закове броя на регистрациите на 1 млрд.

Пазарът на мобилен интернет е в центъра на стратегията на растеж на Facebook. Когато през март 2011 г. мобилната версия направи своя повторен дебют с лек фейслифт, компанията обяви, че има 250 млн. мобилни потребители. Само са шест месеца към тях очевидно са добавени нови 100 млн.

Вирни се горе