Двама братя от Доспат инвестират в българска телевизия в САЩ

 Двама братя от Доспат инвестират в българска телевизия в САЩ

Студиото ще е от над хиляда квадратни метра

За първи път в историята на българската общност в Северна Америка в края на лятото ще стартира телевизионен канал на български език. Новата телевизия ще носи името BITelevision и ще съдържа ежедневни новини, предавания, филми, сериали и музикални програми. Първоначално новият канал ще започне с 4-часова програма всеки ден, като целта е до края на 2012 г. да предлага 18 часа оригинално съдържанием, съобщава Дарик.

Инвеститор в проекта е транспортната компания „Америфрейт системс“ на братята Павел и Румен Вълневи от Доспат. „Смятам, че е крайно време българите в тази част на света да имаме своя телевизионна програма, която да е достъпна за всички. Това е най-бързият начин да комуникираме помежду си, да обменяме идеи и да градим силна общност“, казва Павел Вълнев.

В чикагското предградие Бенсънвил се изгражда ултрамодерен студиен комплекс на площ от над 1000 квадратни метра. Там ще бъдат разположени нюзрум, няколко студийни площадки, допълнителни офиси и технически апартни. Проектът за комплекса е дело на една от водещите компании за телевизионен дизайн и архитектура BDI, които са изградили студиата на CBS Evening News, Al Jazeera, CCTV в Китай, ABC7 в Чикаго и много други в четирите краища на света.

BITelevision ще бъде напълно безплатен тв канал, достъпен на разнообразни платформи за всички българи в Северна Америка. Зрителите ще могат да гледат новата програмата в интернет и чрез приложения на мобилните си телефони и таблети, работещи под iOS и android,допълва VsekiDen.com.

Вирни се горе