Доброволци четоха приказки на малчугани от две градини

Доброволци четоха приказки на малчугани от две градини

С четене на избрани приказки от Ангел Каралийчев и стихове на Петя Дубарова се постави началото на Mаратон на четенето. Инициативата се осъществи в две Обединени детски заведения „Синчец” и „Слънце”, както и в Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Звънче”.

Ученици-доброволци от клуб „Приятели на книгата” към Детски отдел на РБ ръководени от библиотекарката Емилия Коджебашева посетиха две предучилищни групи в ОДЗ „Синчец” и осъществиха един незабравим празник на книгите. Сред малките палавници от група „Червената шапчица” бе шестгодишния Марио Семерджиев, който изяви желание и прочете откъс от приказката на Ханс Кристиян Андерсен “Малката русалка”.

В ЦДГ „Слънце” четенето премина през четири групи „Калинка”, „ Буратино”, „Мечо Пух”, като в група „Лъв” доброволците четоха зад импровизирания екран на детския телевизор в ролята си на телевизионни четци. След четенето малчуганите с любопитство разглеждаха интересните книжки.

В ДЦДВУ „Звънче” четенето продължи до следобяд, като след това в изложбената зала на центъра бяха показани интересни техники за изработване на великденски яйца от вълна и картини от хартия Тишу, съобщиха от Регионална библиотека “Николай Вранчев”.

Вирни се горе