Днес е най-щастливият ден

Днес е най-щастливият ден

Ако току-що сте си проправили път през сутрешното задръстване и си мислите за дълговете, които трябва да плащате, а пръстите ви са се вкочaнили от студа, може би ще бъдете изненадани да разберете, че днес е най-щастливият ден от годината… Или поне за британците.

Две седмици след най-тъжния понеделник, когато хората са депресирани заради дълговете, натрупани по Коледа, и намаляването на деня, идва “щастливият понеделник”.

Психолозите смятат, че комбинацията от получаването на първата заплата за годината и резервацията за лятната почивка прави днешния ден най-щастливия през годината.

"Ние всички имаме средно по десет много щастливи дни всяка година,

но нито един от тях не е по-щастлив от тазгодишния 31 януари, казва д-р Дейвид Холмс, психолог от Метрополитън Юнивърсити в Манчестър.

“Днес всички отиваме на работа с възвърната енергия, водени от вълнението, че отново имаме пари в банковата си сметка и в очакване на едно от основните семейни събития през годината, а именно лятната отпуска”, допълва психологът.

Според данните, последният уикенд на миналия февруари е бил най-натоварен за транспортната индустрия.

Британският туроператор “Томсън Ал Фреско” пък съобщи, че резервациите са нараснали с 56% през 2010 г., а сега се очаква дори още по-голямо търсене тази.

Според други специалисти обаче, не днес, а 17 юни ще бъде най-щастливият ден за тази година.

Привържениците на теорията за т. нар. “тъжен понеделник”, който бе на 17 януари, са убедени, че най-добре ще се чувстваме именно по средата на юни.

Но чувството на позитивизъм не зависи само от датата, а и от нас самите.

Вирни се горе