bTV съди Магърдич Халваджиян

bTV съди Магърдич Халваджиян

Продуцентът вече няма да e и сред лицата на “България търси талант”

bTV завежда делo срещу продуцента на „Господари на ефира" и „Пълна лудница". Телевизията прекрати и договора на Магърдич Халваджиян като лице на „България търси талант", съобщават от медията

“След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира” и „Пълна лудница”, телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни. Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура”, се казва в съобщението на bTV.

От там обясняват още, че на 12 април от bTV са се съгласили да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени. Телевизията дори дала по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента. До вчера, 21 април, обаче съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпило в bTV. “За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда”, казват от телевизията.

Заради отказа на Мъгърдич Халваджиян да се оттегли от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV е решила да прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант“.

Скандалът между популярния продуцент и телевизията се завихри заради спирането на предаването “Господари на ефира”. Решението за това bTV мотивираха с ниския рейтинг, който имала продукцията, Халваджиян и неговите колеги обаче обвиниха медията в налагане на цензура.

Вирни се горе