Британец включи името на жена си в списъка с терористи

Британец включи името на жена си в списъка с терористи

Сътрудник на британските миграционни служби е бил уволнен, след като включил името на съпругата си в списъка с потенциални терористи. Мъжът се решил на отчаяната стъпка, тъй като се уморил от жена си и не искал повече да я вижда, съобщи Sunday Mirror.

От миграционната служба разказват, че сътрудник на един от отделите включил името на съпругата си в списъка с потенциалните терористи, на които е забранено да влизат във Великобритания.

Това станало преди три години, когато жената заминала на почивка в Пакистан. След като ваканцията свършила, жената пристигнала на летището, но й било отказано да излети за Великобритания.

Съпругата се обадила на мъжа си и го информирала за случилото се. Тя го помолила да разбере защо не са й позволили да отпътува.

Бившият вече служител обаче не й позвънил и жената била принудена да остане в Пакистан.

Измамата лъснала, когато започнала проверка на благонадеждността му във връзка с предстоящо служебно повишение, която би му дала достъп до още по-секретна информация.

От ръководството се запознали с документите, които сърдитият съпруг някога е попълвал, и тогава разбрали, че той е внесъл името на жена си в списъка с потенциалните терористи.

Наложило се служителят да признае вината си, след което веднага бил уволнен.

Вирни се горе