Близо 7 млн. SMS-а сме разменили за Великден

Близо 7 млн. SMS-а сме разменили за Великден

Близо 7 млн. SMS-а са изпратили клиентите на трите мобилни оператора за Великден. От 22.00 часа на 11 април (събота) до 23.59 часа на 12 април (неделя) в мрежата на VIVACOM са били изпратени около 2,8 млн. SMS-а.

От „Теленор" пък се отчитат с близо 2 млн. кратки текстови съобщения за същия период. От оператора правят сравнение с миналата година, когато за същия времеви интервал клиентите на „Теленор" са изпратили 3,15 милиона SMS.

От Мтел също не пропуснаха да се отчетат за броя изпратени SMS-и за Великден. И техните клиенти, подобно на тези от „Теленор", са се поздравили с близо 2 млн. кратки съобщения. Засеченото време, в което SMS-честитките са се разменяли в мрежата, е същото като на другите два мобилни оператора – а именно от 22.00 часа на 11 април до 24.00 часа на 12 април.

От Мтел коментират, че кратките съобщения остават лесен и удобен начин да поздравиш близки и приятели за празниците. От оператора отбелязват, че голяма част от потребителите предпочитат MMS-честитките, защото чрез тях съчетават текст и картина в поздравителното съобщение.

Вирни се горе