Белка се заклещи под капак на автомобил в Смолян

Белка се заклещи под капак на автомобил в Смолян

Белка се заклещи под капак на автомобил в Смолян, изненада неприятно собственика на колата

Неприятно изненадан остана собственик на автомобил в Смолян, който откри в двигателният си обсег заклещена белка. Шофьорът отворил капака на колата си, за да провери нивото на маслото, когато видял животното да лежи върху двигателя. Първоначално незнаел как де реагира, но в последствие разгледал внимателно и установил, че хищното животно от семейство Порови е неподвижно и няма никакви симптоми на живот. Оказало се, че дивото животно е заклещено и мъртво, пише Дарик.

„Изненадата беше доста неприятна. В почивния ден реших да проверя нивото на маслото и да огледам двигателя. Това, което видях обаче не беше никак приятно“, коментира собственикът на автомобила Светослав Фидански. Автомобилът му е бил паркиран пред блока, където живее в кв. „Невястата“ в Смолян.

Според специалисти, белките са доста опасни, ако решат да се настанят в даден автомобил. Те трудно остъпват територия и са доста отмъстителни. Често вредите които остават след тях са сериозни, от спукани гумени съединения, до прекъсване на кабели и т.н. Автомонтьори съветват, всяка сутрин да се отваря капака на колите за огледи, осебонно в районите, където вече има засечени подобни присъствия.

Вирни се горе