Българска търсачка предлага по-бързо и лесно намиране на резултати в Интернет

Българска търсачка предлага по-бързо и лесно намиране на резултати в Интернет

Повече от сто хиляди пъти се търси в Интернет “Смолян” показва справка в българската интернет търсачка Napred.BG. От търсенията едва около 5000 са направени извън територията на страната, като основно са от Испания и Италия.

При заявките в търсещите машини с името на града, най-често са се търсили новини от Смолян, последвани от информация за различните хотели в града. Любопитното е, че филиалът на Пловдивския университет в града също е сред най-търсените неща в интернет. Той е наравно със сайта на общината.

По назад остават търсения като разписания на автобусите между Смолян и Пловдив, регионалния инспекторат по образованието и други.

Българската търсачка [http://Napred.BG/][Napred.BG] от която идват данните е отскоро в интернет пространството, но вече се утвърждава сериозно. Това е така, тъй като тя добавя някои нови услуги към търсенето в мрежата.

Smolyannews.com най-търсен за смолянски новини,според българската търсачка Napred.bg

Чрез работата на редакторски екип, търсачката се опитва да “усети” какво точно иска да намери потребителят и го препраща директно към сайта, който би дал най-много информация. Ако в Napred.BG напишете например “община Смолян”, то веднага ще бъдете препратени към сайта на общинската администрация, тъй като най-вероятно там ще получите нужната ви информация.

В момента в базата данни на Napred.BG има повече от 70 000 думи и изрази на български език, по които се предлата “умно” търсене. Когато заявката не е от тях, то тогава търсачката предлага подобрени резултати на други търсещи машини.

От днес, при търсене на смолянските новини, Napred.BG ще пренасочва своите потребители към Smolyannews.com, като към сайт, в който най-пълно и точно ще могат да намерят търсената от тях информация.

Вирни се горе