Българи се прибират от Африка, за да си кажат „да“ на Ягодинска пещера

 Българи се прибират от Африка, за да си кажат „да“ на Ягодинска пещера

Българска двойка, която работи от години в Африка, се прибира в родината си, за да се врече във вечна вярност в Ягодинска пещера. Желанието на влюбените е да извършат тържественият ритуал на 27 август, в галерията на пещерата. По предварителна информация те се прибират в България на 10 август, след което ще уредят подробностите по сключването на брака си, предаде Дарик.

“На този етап са четири двойки, но е възможно техният брой да нарасне“, коментира Сергей Генчев – уредник на Ягодниска пещера. Той отбеляза, че интерес за сключване на брак в пещерата има от няколко години. През последните месеци има желаещи, които искат да си кажат „да“ и на другата голяма туристическа атракция в района – Орлово око. „Вярно е, има желаещи да се бракосъчетаят и на Орлово око, но интересът към пещерата си остава силен“, коментира още Генчев.

Миналата година е имало и двойка от Нигерия, която е дошла, за да сключи брак именно в пещерата. Организаторите на ритуала били принудени в последния момент да сменят мястото на церемонията, тъй като младоженката се е уплашила и не пожелала да влезе в подземието.

„Бяхме принудени да извършим церемонията на входа на пещерата, но успяхме да ги бракосъчетаем“, разказа още Сергей Генчев.

Вирни се горе