14 неща изгодни за купуване по време на криза

 14 неща изгодни за купуване по време на криза

Поскъпването на ток и газ понякога може да бъде компенсирано с поевтиняването на други стоки и услуги. Най-често това се случва в условията на икономическа криза. Изданието USNews публикува списък с някои от нещата, без които не можем, и в същото време тяхното поевтиняване може и да подпомогне поизтънелия семеен бюджет в следствие от рецесията, отбелязва Инфосток.

Домът Цените на жилищата, които в началото на десетилетието удариха исторически връх, започнаха да падат рязко след 2006 г. В същото време, и цените на наемите са далеч по-достъпни. Поевтиняването на цените на жилищния пазар може и да има негативен ефект върху икономическото възстановяване на макро равнище, но дава възможност на много семейства да се сдобият с нов дом.

Холът Цените на оборудването за един типичен семеен дом прогресивно намаляват. Например, вече можем да купим холна гарнитура с 12% по-евтино, отколкото през 2000 г., а нов телевизор – с 84%.

Кухнята Докато цените на хранителните продукти нараснаха през последните няколко години, стойността на едрата бяла техника запазва стойностите си от 2000 г. Междувременно, малките кухненски уреди като кафе машина, тостер, миксер и т.н. вече могат да се придобият с 23% по-евтино.

Пералното помещение След инфлацията от последните няколко години цените на пералните и сушилните си стоят на същите нива, както през 2000 г., което означава, закупуването им днес излиза по-изгодно.

Спалнята Стойността на спалните мебели в САЩ е спаднала с 4% спрямо 2000г., но благодарение на евтините материали от Китай, чаршафите, пердетата и др. неща, без които не можем в спалнята, са доста по-евтини.

Офисът Безспорно оборудването на офис през 2010 г. е в пъти по-достъпно, отколкото в началото на десетилетието. Цените на комоютрите се сринаха с 84%, като в същото време поевтиняват и достъпът до интернет, телефонните разговори и др.

Ремонтът Инструментите, боята, оборудването за градина са с 4% по-евтини, отколкото през 2000 г. Дори е пейката и люлката излизат по-изгодно.

Колите Средната цена на нова кола в САЩ е с 3% по-ниска от тази преди 10 години, независимо от по-голяма сигурност и по-добрите технологии, които новия автомобил ни осигурява. При старите коли спадът е около 8%, а в България, например, проценътът е в пъти по-голям, което привлича дори и купувачи от съседните ни страни.

Дрехите Благодарение на евтиния внос, цените на всякакви видове облекло са паднаха през последното десетилетие. Като цяло, намалението е с 8% в САЩ, по сегменти – с 12% на мъжкото облекло, 10% на женското и 27% на детското. Новия тип молове, достъпни и средностатистическите купувачи, позволяват купуването на сравнително евтино и качествено облекло и у нас.

Комуникациите Цената на комуникациите е 9% по-ниска отколкото преди 10 години, като за за wireless услугите поевтиняването е с цели 20%. В същото време обаче, постоянното писане на текстови съобщения незабелязано увеличава сметките ни.

Фотографията Може би една от основните причини почти всеки да качва снимки във Facebook е това, че цените на фотоапаратите са с 64% по-ниски, отолкото през 2000 г.

Играчките Безопасността на играчките може и да е широко дебатирана тема днес, но евтините китайски играчки продължават да облекчават семейния бюджет. Например, стойността на играчките в САЩ отбеляза рекорден спад с 44% за изминалите 10 години.

Музиката Колкото и неприятно да е това за музикалните компании, през 2010 г. цената на музиката е по-евтина от всякога, благодарения на 43% намаление на плейърите, както и на продажбата на парчета онлайн.

Клубните карти Таксите за членство в голф и тенис клубове, както и картите за фитнес центрове, плувни басейни и други спортни бази също се плъзнаха надолу, благодарение на рецесията.

Вирни се горе