Лифт картите в Пампорово са с отстъпка до 17 януари

  Лифт картите в Пампорово са с отстъпка до 17 януари

Лифт картите в Пампорово-Мечи чал са с намалени цени до 17 януари, информират от “Пампорово” АД. Условията за ски в курорта са добри, отворени са десет писти. През промоционалния период до петък дневната лифт карта струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. детска. Отстъпки са предвидени и за цените на полудневните, както и картите до 5 дни,предаде БТА.

Около 100 00 туристи са преминали в Пампорово от началото на ски сезона , съобщи Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД. Курортът отчита ръст на туристи от 9 процента, като очакванията са за по- голямо повишение до края на сезона. Български и балкански туристи са преобладаващите ваканционни групи в ски курорта. Осезаем ръст се наблюдава по отношение на македонските, сръбски и румънски туристи. От „Пампорово” АД прогнозират силен зимен сезон, съдейки по резултатите от първите седмици, както и по данните за резервациите. Почти всички писти в ски зоната са отворени, условията за ски са отлични.

Хотелите в комплекса работят с над 90 на сто заетост на легловата база месечно, а резервациите за уикендите до края на март са почти 100 процента. С изключителен интерес се посрещат новостите за този зимен сезон- новият СПА център в хотел „Перелик” и културната програма. Над 5000 са посетителите в СПА центъра от откриването му в края на декември досега, уточняват от „Пампорово” АД. Британските групи през зимния период запазват нивата от последните години и не се очертава промяна в общия поток от Острова. Наблюдава се ръст и по отношение на турските туристи в сравнение с данните от миналата години.

Постановката “Аз, досадникът” ще се представи на 18 януари на сцената на Конгресния център в хотел “Перелик” в Пампорово. Комедията с участието на Мариан Бачев и Александър Кадиев е включена в “Културен афиш Зима 2020” в Пампорово. За първа година курортът представя богата културна програма през ски сезона. В Конгресния център ще гостуват спектакли, театрални постановки, концерти.

Вирни се горе