“Левски” жертва на хазартна мафия?

“Левски” жертва на хазартна мафия?

“Левски” е станал жертва на хазартната мафия с мнимия трансфер на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Зе Соарес и Юсеф Рабех в “Рубин”, съобщи официален източник от “Левски”, цитиран от “24 Часа”.

Проверка на собственика Тодор Батков показала, че двамата чужденци, които се срещнали с него като официални лица от “Рубин”, всъщност нямат нищо общо с руския шампион. Факсът, който бил получен в офиса на “Левски” с оферта за четиримата футболисти, бил фалшив.

Двамата емисари дали на Батков и телефон, за който твърдели, че е на президента на “Рубин”. Преди ден собственикът на “сините” позвънил на въпросния номер, който се оказва, че изобщо не е на боса на руския клуб. При пристигането си в Москва пък четиримата играчи и финансовият директор Константин Баждеков били посрещнати от съвсем различен, трети човек, който също се представил за служител на руския шампион.

В същото време в една от най-големите азиатски букмейкърски къщи – SBОbet, коефициентът за победа на ЦСКА срещу Левски в деня на мача е бил 1.96 между 13 и 15 часа, след което пада на 1.67. Според “Левски” това означава, че са заложени огромни суми за победа на ЦСКА, а мнимата офета за четиримата футболисти имала за цел да ги извади от мача и така да отслаби “сините”.

“Левски” ще сезира компетентните органи у нас за измама и ще търси съдействие от Интерпол заради мнимия трансфер на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Зе Соарес и Юсеф Рабех в руския шампион “Рубин”.

Батков щял да предостави на органите в България и на Интерпол имената на двамата чужденци и контактите, които са му дадени. От клуба обаче отказаха да съобщят имената им.

Вирни се горе