Лекар от Рудозем е позитивен на Ковид-19, 59-годишен е починал в болница

 Лекар от Рудозем е позитивен на Ковид-19, 59-годишен е починал в болница

Новият регистриран случай на Ковид-19 в област Смолян е лекар от община Рудозем, работещ в извънболничната медицинска помощ. Установен е като контактен на положителен в семейството. Изолиран е в дома на 14-дневна карантина, с леки оплаквания. Контактните са проучени.

Позитивен мъж на 59г. от община Рудозем е починал в УМБАЛ “Св. Георги“ – Пловдив, опериран и с хронично белодробно заболяване,съобщиха от РЗИ.

Тази сутрин страната ни премина през нова психологическа граница, след като общият брой на случаите на заразени с коронавируса надвишиха 10 000 от началото на пандемията, съобщи БГНЕС. 270 са новите случаи на Covid-19 у нас при направени 5963 теста, показва справката в единния информационен портал към полунощ.

След извънредното положение в страната ни продължава да е в сила извънредна епидемична обстановка, обявена до 31 юли. От Националния оперативен щаб обявиха, че ще препоръчат ново удължаване. Продължават да бъдат в сила и част от ограничителните мерки.

В съседните на България държави най-голяма е бройката на случаите в Турция, където те вече надхвърлиха 220 000. В Европа най-много случаи има в Русия, следвана от Обединеното кралство, Испания, Италия и Германия.

Световната здравна организация съобщи днес за рекордно увеличение с 284 194 на броя на заразените с коронавирус по света за последните 24 часа, предаде Ройтерс. Най-голям е ръстът на случаите в САЩ, Бразилия, Индия и Република Южна Африка. За изминалото денонощие броят на починалите от Ковид-19 е нараснал с 9753, което е най-големият брой за денонощие от 30 април, когато смъртните случаи са били 9797.

Вирни се горе